Close

Categorieën

Fabrikanten

Nieuws Archief

Zoek Nieuws

Volg je bestelling

Volg je bestelling

Voer uw Track & Trace code in:

×

Hoe kies ik een Padelracket


Vele vooral beginnende padelspelers hebben heel wat vragen over hoofdzakelijk padelrackets. Schaf ik een racket aan van een bekend merk of een goedkopere versie van een onbekend merk, moet ik een zwaar of licht racket kiezen, dient het materiaal van koolstof, carbon of glasvezel te zijn en last but-not-least wat betekenen de termen Diamant, Rond of Druppelvorm en moet ik daar rekening mee houden bij de aanschaf van een racket?

Bij Padel hebben we te maken met 4 basisvormen, te weten Diamond (diamant), Round (rond), Teardrop (druppelvorm) en Hybride

Rond Padelracket
Het blad van het racket heeft een cirkelvorm, dus Rond. Het gewicht hierbij zit in het midden, de sweetspot (dat deel waar de gaten zitten) is vrij groot en bevindt zich op het midden van het racket, zodat het gemakkelijk te gebruiken is voor beginnende padelspelers die controle willen hebben over de ballen die ze slaan, maar ook gevorderde spelers zullen veel plezier beleven aan een controle racket waarbij ze de ballen vanaf het net in de hoek kunnen plaatsen.

Diamant Padelracket
Het blad met een Diamant vorm heeft een wat hoekig blad, de sweetspot is kleiner en meestal ligt het gewicht op de top van het racket (topzwaar of licht topzwaar). Met het gewicht in de top kun je de ballen harder slaan en is er minder controle over de bal. Wij adviseren beginnende padelspelers niet te beginnen met deze diamant vorm aangezien het lastiger is om mee te spelen!

Teardrop Padelracket
Deze rackets met hun traanvormig blad in het meest populair bij de beginnende padelspelers en is in feite een mix tussen een Rond en een Diamantracket, waarbij de sweetspot zich hoger op het racket bevind en er daardoor een mix ontstaat van controle en power. Indien je al gespeeld hebt met een Rond racketblad en je wil meer power uitoefenen, dan adviseren wij je niet gelijk een Diamant racket te nemen, maar eerst over te stappen op een Teardrop racket.

Hybrid Padelracket
Dit zijn rackets met een mix tussen een Teardrop en een Diamont racket en zijn lastig te classificeren of zelfs compleet nieuw, denkende aan padelmerken als de Asics of sommige Head rackets.


Naast de 4 bladvormen dient u tevens meer te weten over het Gewicht, het Materiaal en ons Advies.


Gewicht
Het gewicht van een racket ligt meestal tussen de 34 mm (Damesrackets) en 38 mm (Herenrackets). Beneden de 34 mm zijn geschikt voor kinderen. Gevorderde spelers gebruiken meestal een dikker racket om de bal harder te slaan. Beginnende padelspelers daarintegen gebruiken vaak een wat dunner racket omdat het gemakkelijk te hanteren is.


Racketmateriaal
Een paar jaar geleden werden rackets van een combinatie van metaal, ijzer of hout gemaakt met een mix van aluminium en of rubber. Tegenwoordig zijn er vergaande technologieën en zijn er andere materialen beschikbaar als Carbon, Koolstof, Grafiet, Kevlar of zelfs Titanium.

Een racket bestaat uit 2 hoofddelen, te weten het frame en het blad. het frame wordt geproduceerd uit een mix van glasvezel en koolstof en het blad meestal van zacht materiaal (schuim). Glasvezel bij het frame is goedkoop maar niet sterk vandaar dat duurdere rackets vaak voorzien zijn van Carbon, Koolstof of Grafiet.
het blad van een racket is dus meestal geproduceerd van zacht materiaal en werkt als een soort katapult, wat erg fijn is voor spelers die de bal hard willen slaan zonder al teveel kracht te gebruiken.
EVA is een veel harder materiaal dat meer controle geeft en geschikt is voor spelers die met Power willen slaan.

Padelmerken
Momenteel zijn er over de hele wereld ruim 300 padelmerken en het driedubbele qua types. De bekendste merken zijn Adidas, HEAD, Babolat, Bullpadel, StarVie of Drop Shot. Deze merken (en meer) worden door ons geleverd binnen de webshop.

Een beslissing nemen...
Nadat u de bovenstaande uitleg heeft doorgenomen en toch zaken niet duidelijk zijn, bel dan gerust of stuur een mail via ons Contactformulier. U kunt beter iets teveel weten dan een miskoop aangaan.

  • Voor Beginners adviseren wij een licht tot middengewicht racket te nemen met een rond blad zodat u gelijk controle heeft over de bal. In een later stadium kunt u overstappen op een Teardrop racket, een mix tussen een Diamant en een Rond racketblad.

  • Bij padelspelers die al een jaar intensief spelen adviseren wij een middengewicht tot topzwaar racket te nemen met een traanvormig racketblad zodat u controle over de bal blijft houden en wat meer power krijgt in uw slagen.

  • Bij gevorderde spelers komt het spel het meeste tot zijn recht middels een Diamantvormig racketblad zodat u met veel power de ballen kunt slaan.

  • Bij Dames adviseren wij een licht padelracket te nemen met een dikte van 35 a 36 mm en het balanspunt in de grip of in het midden.


Wij hopen dat u tot een goede keuze komt bij de padelrackets in onze Webshop en nogmaals indien u toch nog niet helemaal zeker bent van uw zaak, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!


Close